Alla inlägg den 8 mars 2008
Idag har det varit en bra dag. Började med att gå en promenad på morgonen och kan tala om att kroppen bara orkade med en halvtimme. Sedan började benen kännas som gelé. Men det är bara en början, får försöka igen imorgon.
Sedan kom min älskling hem med en överraskning, se här:
Visst är den vacker!
Och som pricken över i:et så gjorde vi en jättegod middag. Vi provade "Madames Fläskfilé". Ytterligare ett recept från "Annas Receptsamling". Kan rekommendera det med varmt hjärta. Tyvärr räknade jag inte hur många points det är, men jag har använt lättcrème fraiche till detta och kokt potatis. Borde inte bli så mycket tycker jag. Receptet och en bild ser ni nedan.
Nu ska jag kolla igenom era bloggar..... Ha en bra lördagkväll!
Angel
Madames Fläskfilé, 3 portioner
500 g fläskfilé, 3/4 tsk salt, 1 krm svartpeppar, 250 g färska champinjoner, 1 gul lök, 1 röd paprika, 1 1/2 dl buljong, 1 1/2 dl creme fraiche, soja, salt, peppar, riven ost
Gör så här:
Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och platta ut dem lite. Bryn skivorna gyllene på båda sidorna i lite matfett. Krydda med salt och peppar. Lägg över dem i en eldfast form. Skala och hacka löken. Skölj, kärna ur och skär paprikan i tärningar. Ansa svampen och skär den i mindre bitar. Fräs svampen i lite matfett tills all vätska har kokat in. Tillsät mera matfett och lök. Låt det fräsa tills löken är mjuk och glansig. Tillsätt paprikan och låt allt fräsa ytterligare några minuter. Tillsätt buljong och creme fraiche. Låt det puttra en stund. Smaka av med soja, salt och peppar. Häll stuvningen över köttet och strö över riven sot. Gratinera mitt i ugnen ca 10-15 minuter eller tills allt har fått fin färg och är genomvarmt. Servera med kokt potatis och sallad.
Källa: Annas Receptsamling
Jag hade kokt potatis till och en god tomat och gurksallad med riven fetaost på.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 |
|||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 |
|||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|