Direktlänk till inlägg 21 mars 2008

Bantar jag?

Av Angel - 21 mars 2008 15:27


Helena skrev en kommentar i förra inlägget och frågade hur det gick med min vikt och bantande. Det fick mig att tänka efter. Bantar jag eller inte? Jag skulle inte vilja säga att jag gör det. Utan att jag försöker bara hitta en livstil där jag kan lära mig att äta rätt. Jag vet att Vikväktarna, tallriksmodellen och sunt förnuft kan hjälpa mig med det. Mitt mål är att lära mig att äta rätt en gång för alla och sluta upp med att gå upp i vikt efter allt kämpande, vilket jag nu har gjort i flera omgångar redan. Det vill jag få ett stopp på. Jag vill göra denna resa en gång till och sedan aldrig mera. Jag vill kunna lära mig att veta när det räcker med maten och jag vill kunna unna mig gott ibland. Jag ska försöka äta sunt och förnuftigt under veckorna så att man kan unna sig något gott till helgen. Det kan väl inte vara så svårt?

Sedan detta med motionen. Jag är inget freak när det gäller motion och fick jag välja så skulle jag inte röra på mig alls. Men nu är jag tvungen och då passar promenader mig utmärkt. Det är motionsform som jag gärna tar mig an och den ska vara nyttig och bra dessutom.

All denna förändring kommer inte ske över en natt, det vet jag. Men jag tror inte det är meningen heller. För jag fick inte dessa 7 extra kilon över en natt heller. Självklart vill jag att saker ska hända fort och jag vill se resultat nu, vem vill inte det? Men är det verkligen det bästa? Nej jag tror inte det. Det är nog bättre att det sker succesivt och att man liksom anpassar sig till situationen och tankesättet. Jag vill lära mig en gång för alla att kontrollera mitt sätt att tänka när det gäller mat och ätande. Denna gång ska jag lyckas! Jag ska ta en dag i taget och göra det bästa av den! Inga fler bantningar här inte!

 
 
ela83a

ela83a

21 mars 2008 16:56

Håller med om att det bara är att ta en dag i taget. Hoppas att du får en Glad Påsk! Kramar!

http://www.ela83a.dinstudio.se

 
sommar2008

sommar2008

21 mars 2008 20:04

Jättebra skrivet! Jag bantar inte heller! Gillar inte det ordet alls faktiskt. Nä, jag håller på och lär mig en ny livsstil som jag ska ha resten av livet. Därför räknar jag heller inte points eller kör någon sån där metod (typ GI, Atkins och allt vad de heter). Nä jag vill kunna äta bra, motionera lagom och även unna mig saker på helgen - det är min nya livsstil det!

/sommar2008

http://sommar2008.wordpress.com

 
BeaTris

BeaTris

22 mars 2008 07:32

Det kunde lika gärna vara mina tankar & jag som skrivit det där. Vill inte kalla det banta, för jag äter ju det mesta men i mindre mängd. Försöker ju också hitta en ny livsstil. Eftersom vi är så medvetna nu & motiverade så tror jag att vi klarar det, för nu har vi våra bloggar som kommer påminna oss om hur vi har kämpat & då blir det nog lättare att inte gå upp igen.

*Kram*

http://beatris.bloggagratis.se

 
Nenny

Nenny

22 mars 2008 09:13

Håller med! Jag avskyr ordet "banta". Det är så väldigt negativt. Banta är väldigt förknippat med självsvält och en tillfällig diet eller program. När folk frågar mig "hur går det med bantningen" så blir jag nästan arg. Jag bantar inte. Jag ändrar mitt liv och hela min livssyn.
Och det känns ju så mycket mer positivt än att "banta" eller hur?!
Kram

http://nenny.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angel - 31 oktober 2008 07:54

Jag har bestämt mig! Denna blogg flyttar till WP från och med imorgon. Jag håller på och flyttar recepten och en del annan information som jag vill ha med, men inte allt.   Så från och med den 1 november så är adressen:   http://angelsblogg.wordpres...

Av Angel - 31 oktober 2008 07:53

Frukost: Rågkuse med skinka + gurka Lunch: Kycklingenchilada med sallad Middag:   Dagens steg: Dagens motion: - ...

Av Angel - 30 oktober 2008 07:23

Frukost: Fibersmörgås med skinka, gurka Lunch: Potatis, kött, sallad Middag: Hamburgare med bröd + lite lite pommes   Dagens steg: 11.170 Dagens motion: 30 minuters pass på crosstrainern ...

Av Angel - 29 oktober 2008 13:02

Funderar mer och mer på att flytta denna blogg till wordpress. Jag ser att många har gjort det och deras bloggar ser så fina ut. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu men tänkte förvarna er lite. Skillnaden är att man kan variera sin blogg mycket...

Av Angel - 29 oktober 2008 07:25

Igår så blev första passet gjord i motionssalen och jag är nöjd. Det var väldigt mycket folk där så gång/löp-bandet var upptaget när vi kom och liksaså crosstrainer. Det finns 3 maskiner av varje och dessa verkar vara de populäraste. Jag och min arbe...

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards