Direktlänk till inlägg 29 mars 2008

Promenera!

Av Angel - 29 mars 2008 16:05

Jag har precis kommit in från över en timmer promenad. Det var jätteskönt väder i början men mot slutet så började det blåsa kall vind. Jag hittade en artikel om just promenader som jag tyckte var jätte intressant. Du förbränner inte bara fett eller sänker blodsockret/blodtrycket utan det händer så mycket mera. Här kommer några punkter:

Under det första dygnet:

 • ökad förbränning
 • bättre mental hälsa
 • ökad energi
 • bättre självkänsla

Under dom kommande dagarna:

 • lättare steg och andning
 • ökad lust att fortsätta motioner
 • bättre självförtroende

Efter några veckor:

 • Bättre kroppsuppfattning
 • bättre kroppskontroll + teknik
 • bättre sömn
 • bättre immunförsvar
 • högre stresstålighet
 • ökad smidighet/rörlighet

Efter månader och år:

 • Mer muskler och högra ämnesomsättning
 • starkare hjärta och lungor
 • bättre kondition
 • bättre cirkulation
 • 50 % minskad risk för vissa cancer-, hjärt- och kärlsjukdomar
 • lättare att behålla vikten
 • bättre funktion i mage och tarmar

...och så mycket mera. Läs hela artikeln här: http://www.expressen.se/halsa/1.1100033/dag-for-dag-detta-hander-i-kroppen-nar-du-gar .


En annan artikel säger att du kan gå ner hela 5 kilo på en månad på bara att promenera. Läs artikeln här: http://www.expressen.se/halsa/1.1100031/promenader-passar-alla


Så ta tag i saken och anmäl dig till stegracet, som verkligen är en sporre och får i alla fall mig ut och gå. Jag väljer att tävla mot mig själv, med det bestämmer man själv, du kan tävla mot dig själv eller andra som är med. Och det känns så bra efteråt och man sover superbra. 
ANNONS
 
trollpackan

trollpackan

29 mars 2008 17:48

Japp, den här effekten på hälsan har nog all motion!
kram!

http://trollpackan

 
sommar2008

sommar2008

29 mars 2008 18:23

Jag kan inte annat än hålla med om det som står i ditt inlägg här! Jag märker ju själv att det går mycket lättare att gå nu när man har kommit in i det. Och stegräknaren (och racet) är verkligen kanon!

Kram

http://sommar2008.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angel - 31 oktober 2008 07:54

Jag har bestämt mig! Denna blogg flyttar till WP från och med imorgon. Jag håller på och flyttar recepten och en del annan information som jag vill ha med, men inte allt.   Så från och med den 1 november så är adressen:   http://angelsblogg.wordpres...

Av Angel - 31 oktober 2008 07:53

Frukost: Rågkuse med skinka + gurka Lunch: Kycklingenchilada med sallad Middag:   Dagens steg: Dagens motion: - ...

Av Angel - 30 oktober 2008 07:23

Frukost: Fibersmörgås med skinka, gurka Lunch: Potatis, kött, sallad Middag: Hamburgare med bröd + lite lite pommes   Dagens steg: 11.170 Dagens motion: 30 minuters pass på crosstrainern ...

Av Angel - 29 oktober 2008 13:02

Funderar mer och mer på att flytta denna blogg till wordpress. Jag ser att många har gjort det och deras bloggar ser så fina ut. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu men tänkte förvarna er lite. Skillnaden är att man kan variera sin blogg mycket...

Av Angel - 29 oktober 2008 07:25

Igår så blev första passet gjord i motionssalen och jag är nöjd. Det var väldigt mycket folk där så gång/löp-bandet var upptaget när vi kom och liksaså crosstrainer. Det finns 3 maskiner av varje och dessa verkar vara de populäraste. Jag och min arbe...

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Blogkeen
Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se