Direktlänk till inlägg 29 mars 2008

Allt är bra förutom ett plus

Av Angel - 29 mars 2008 21:14


Läser lite smått på Viktväktarnas Forum och finner att många (precis som jag) vill ha resultat fort och helst nu på en gång. Jag har då märkt på mig i alla fall att det funkar inte alls så. Visserligen om man tänker efter så fick jag inte heller mina överviktiga kilon på en gång, men jag vill absolut bli av med dom på en gång. Sorry Angel, det går inte alls till så. Jag tror till och med att det är svårare att bli av med kilona än att gå upp. Ibland så känns det som om det räcker att jag tittar på en chokladkaka så har jag gått upp ett kilo. Jag behöver inte ens ta en liten bit.


Men vad jag ville egentligen säga var att många (precis som jag) är så fixerade på vad vågen säger. Det var ju jag med. Och när det inte gick som jag ville - det vill säga se ett stor minus - då blev jag besviken. Och hur tror ni det påverkar min motivation, ork och vilja att fortsätta kämpa vidare? Ja, inte blev det bättre i alla fall. Det var ett tag sedan jag vägde mig och det med flit. Jag har bestämt mig att jag inte ska väga mig varje vecka. Jag vill inte bli besviken om och om igen. Nej utan jag ska väga mig första fredagen i varje månad. Då ska jag även mäta mig och se skillnaden där med. Självklart kan jag snabbt hoppa upp på vågen för att hålla "koll" på vikten så att det inte går uppåt.


För jag har bestämt mig att allt är bra resultat bara det inte är ett plus. Det vill säga om vågen visar +/- 0 så är det ett bra resultat för jag har inte gått upp. Då kanske jag börjar lära mig att äta rätt. Visar vågen typ - 200 g, jättebra du har lyckats gå ner nästa ett litet paket smör. Visar vågen - 500 g, ännu bättre för då har jag lyckats gå ner ett halvt kilo. Allt är bra förutom att gå upp. Jag vill inte bli alltför nojig över vad vågen säger för då blir det bara kämpigt och ännu svårare att gå ner. För detta är en långsiktig resa och det ska få ta den tid det tar. Så oavsett hur många gram jag går ner varje månad så är det i alla fall åt rätt håll....mot Smalköping! 
ANNONS
 
BeaTris

BeaTris

29 mars 2008 21:36

Vilket bra inlägg, du har så rätt i det du skriver. Jag kan också känna att det räcker med att bara titta åt något onyttigt så går jag upp. Jag har inte vägt mig sen i Måndags & tänkte väl kika lite imorrn bara för att se hur det ser ut. Men snart kanske jag är mogen för att göra som du...väga/mäta en gång i månaden. För det är nog det mest vettiga med tanke på att vi är kvinnor. Det får ta den tid det tar för mig med.

Vad fint du gjort på sidan:)

http://beatris.bloggagratis.se

 
lerbo

lerbo

29 mars 2008 23:07

Snyggt! älskar svart :)

http://lermanskerud.bloggagratis.se

 
Minus

Minus

30 mars 2008 09:03

Sunt! Så sunt. Visst vill man ha snabba resultat men det ger ju oftast inte en varaktig viktminskning.
Jag försöker också att låta bli att väga mig för ofta för jag blir precis som du skriver, besviken och tappar motivationen.

http://minus.wordpress.com

 
sommar2008

sommar2008

31 mars 2008 09:24

Mycket bra skrivet! Jag är lite nojjig med vågen. Jag väger mig fasen varje dag alltså. Och blir besviken varje gång den går åt fel håll. Men sen i slutet på veckan så har den ändå gått åt rätt håll. Hade jag struntat i att väga mig varje dag så hade jag sluppit bli besviken eftersom det ändå rättade till sig i slutändan. Men det är skitsvårt att strunta i vågen tycker jag. Men du har helt rätt!

http://sommar2008.wordpress.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angel - 31 oktober 2008 07:54

Jag har bestämt mig! Denna blogg flyttar till WP från och med imorgon. Jag håller på och flyttar recepten och en del annan information som jag vill ha med, men inte allt.   Så från och med den 1 november så är adressen:   http://angelsblogg.wordpres...

Av Angel - 31 oktober 2008 07:53

Frukost: Rågkuse med skinka + gurka Lunch: Kycklingenchilada med sallad Middag:   Dagens steg: Dagens motion: - ...

Av Angel - 30 oktober 2008 07:23

Frukost: Fibersmörgås med skinka, gurka Lunch: Potatis, kött, sallad Middag: Hamburgare med bröd + lite lite pommes   Dagens steg: 11.170 Dagens motion: 30 minuters pass på crosstrainern ...

Av Angel - 29 oktober 2008 13:02

Funderar mer och mer på att flytta denna blogg till wordpress. Jag ser att många har gjort det och deras bloggar ser så fina ut. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu men tänkte förvarna er lite. Skillnaden är att man kan variera sin blogg mycket...

Av Angel - 29 oktober 2008 07:25

Igår så blev första passet gjord i motionssalen och jag är nöjd. Det var väldigt mycket folk där så gång/löp-bandet var upptaget när vi kom och liksaså crosstrainer. Det finns 3 maskiner av varje och dessa verkar vara de populäraste. Jag och min arbe...

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Blogkeen
Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se