Alla inlägg under mars 2008

Av Angel - 29 mars 2008 07:40

Frukost: Havregrynsgröt + kaffemjölk = 3 points

Mellis: Smörgås = 3 points

Lunch: Kotlett m kokt potatis o champinjonsås= 5 points

Mellis: popcorn = 4 points

Middag: -

Mellis: 2 knäckbröd m ost = 2,5 points


Totalt dagens points: 18,5 av 20

Sparade: 8,5

ANNONS
Av Angel - 28 mars 2008 08:44


Konsten att tänka till innan och inte efter är faktiskt svårt. Ni förstår nog vad jag menar när jag säger att det ofta slinker ner saker i munnen och man efteråt känner att det där skulle jag inte ha tagit. Vi alla vet vad som är bra och dåligt och ändå är det så svårt att just... tänka till innan. Hur många av er tar  en chokladbit eller godisbit i handen och tänker till innan ni stoppar in den i munnen och säger: den där ska du inte ta! Den funktionen har i alla fall inte jag än i min hjärna, men skulle gärna vilja ha det. En funktion som säger till: Stopp! Ska du verkligen ha detta? Är det verkligen värt det?


Jag har även lagt till några punkter på min motivationslista så om du är intresserad så kika gärna där.


Annars säger jag bara.... JIPPI det är fredag


ANNONS
Av Angel - 28 mars 2008 07:29


Frukost: Smörgås + kaffe mjölk = 3 points

Mellis: 1 morot = 0 points

Lunch Kycklingsallad  = 3 points

Mellis: 1Knäcke + kaffemjölk = 1 points

Middag: Kyckling m klyftpotatis = 6 points

Mellis: Smörgås m salami = 4,5 points

Övrigt: 1 Chokladbit = 1,5


Totalt dagens points: 19 av 20


Sparade: 3,5 + 2,5 = 6

Av Angel - 27 mars 2008 14:49


Det verkar som om dom flesta vill ha kvar stegracet även i april. Anmälningar inför stegracet kan nu göra på http://www.promenix.se/index.php . Racet heter såklart.. Angels stegrace April ... ja fantasin kunde vara bättre. Alla som vill får vara med, nya som gamla deltagare. Våra mål var i denna tävling som pågår till och med söndag att gå minst 10.000 steg om dagen. Vad tycker ni? Ska vi behålla det målet? Något annat ni har kommit att tänka på under pågående race?

Jag vet att jag ska i alla fall försöka slå mitt eget slutresultat (vad det nu blir) - det får bli mitt mål.


Angel

Av Angel - 27 mars 2008 12:30


Var idag ute på lunchen och tog mig en promenad. Solen sken så underbart och all is har hunnit smälta bort ...nästan i alla fall. Det var jätteskönt och jag hoppas att det fortsätter så här hela helgen.

Av Angel - 27 mars 2008 08:19


Igår kväll när jag gick och la mig så började jag fundera på hur man bäst behåller motivationen och inspirationen. Här är några punkter som jag kom fram till:


 • Att prova nya recept, göra det hela lite mera spännande
 • Att äta ute en gång i veckan
 • Att typ på fredagar eller lördagar unna sig något gott för att man har varit duktig - om pointsen naturligtvis tillåter det
 • Att belöna sig oftare, typ var 3 kilo - t.ex köpa sig ett nytt plagg
 • Att skriva checklista
 • Att ha vänner som ni som sporrar och peppar en är jätteviktigt
 • Hitta ett sätt så att detta är roligt och inte "tvunget"
 • Att tänka långsiktigt och inte ha det för bråttom
 • Att ta en dag i taget och göra sitt allra bästa
 • Att äta varierat och inte samma mat hela tiden
 • Att inte gå hungrig
 • Att ge sig själv en stor fin belöning vid slutmålet
 • Att planera?
 • Att hänga fram ett par favoritjeans som du inte kommer in i för att peppa dig att se framåt - "dom ska jag komma in i "
 • Lägga en guldtia för varje hekto/centimeter man går ner i en glasburk och använda dem senare till något riktigt härligt som belöning

Jag kommer att öka på denna lista så fort jag kommer på mera punkter. Har du några bra tips på hur du behåller motivationen? Dela gärna med dig så lägger jag upp dom på listan om jag tycker att de är bra.


Angel

Av Angel - 27 mars 2008 07:49

Frukost: Smörgås + kaffe mjölk = 3 points

Mellis: 1 morot = 0 points

Lunch Snabburgare med pitabröd  = 4 points

Mellis: 1 Knäckebröd = 0,5 points

Middag: Grillad kyckling med ris och frästa grönsaker = 7 points

Mellis: VV's Drickyoghurt Björnbär/Hallon = 3 points


Totalt dagens points: 17,5 av 20


Sparade: 2 + 1,5 = 3,5

Av Angel - 26 mars 2008 21:23

Här hos mig är det glashalt överallt så någon promenad var det inte att tänka på. Det blåser fortfarande en hård kall vind som inte gör saken bättre. Gatukontoret har ännu inte heller sandat. Så några 10.000 steg blev det inte av idag tyvärr. Räknaren visar just nu 8163 och där får den stanna.


Natti natti från mig...


Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22
23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Mars 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Blogkeen
Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se