Alla inlägg under mars 2008

Av Angel - 25 mars 2008 08:33


Idag är det våffeldagen och det är ju supergott. Såg att Annas Receptsamling har lagt ut ett recept på våfflor med points. En våffla för 2 points! Det är helt överkomligt. Jag ska prova dem ikväll och återkommer med besked. Mums va gott det ska bli....


Angel

ANNONS
Av Angel - 25 mars 2008 08:26


Då var stegracet inne på sin sista vecka och så här ser ställningarna ut efter påsken:

 • 428324 - Linda J
 • 370902 - Marie Hj
 • 337778 - Linruz
 • 316162 - BeaTris
 • 302094 - Camilla T
 • 292373 - Malin T
 • 286657 - Carina E
 • 242111 - Lovisa W
 • 226946 - Jullan 
 • 213534 - Lisa A
 • 209476 - Angel
 • 173661 - Elin F
 • 153185 - Anna C
 • 139416 - Nenny A
 • 127054 - Sus i Dus
 • 109458 - Jennie H
 • 56206 - Friand
 • 54591 - Lindha C
 • 42242 - Anna L

 • Fantastiskt bra jobbat av alla!

  Glöm nu inte rösta om ni vill ha stegracet även i april.

  ANNONS
  Av Angel - 25 mars 2008 08:24


  Frukost: Smörgås + kaffe mjölk = 3 points

  Mellis: 1 morot = 0 points

  Lunch Kycklingsallad m bröd = 4,5 points

  Mellis: 1 knäckebröd = 0,5 points

  Middag: Risröra m skinka o grönsaker = 6 points

  Mellis: Våffla m lite grädde o sylt = 4 points


  Totalt dagens points: 18 av 20

  Av Angel - 24 mars 2008 20:23


  Idag så rotade jag lite bland mina recept och försökte rensa lite. Döm min förvåning när jag hittade ett gammalt recept på en Skink- och Ostpaj från Viktväktarna. Jag var snabb att testa den och kan säga att den var god. Pajskalet är förstås inte lika god som en vanlig smarrig pajdeg, men denna dög alldeles utmärkt. Jag serverade pajen med en god sallad. Gott!


  Annars så har denna påskhelg gått väldigt fort här hos oss. Imorgon är dags för jobb igen. Då blir det ordning och reda igen. Jag har varit rätt så duktig hela påskhelgen, visst inte helt perfekt men jag är nöjd ändå. Jag kunde ha varit bättre på att gå ut och gå, men valde att ta det lugnt nu när det var halt ute. Att halka på en nyopererad armbåge är inget jag vill. Fy vad ont det skulle göra.


  Ha en trevlig kväll.


  Angel

  Av Angel - 24 mars 2008 20:12


  Skink- och Ostpaj, 4 portioner, 8 points/portion


  Pajskal: 12 msk mjöl, 2 msk bordsmargarin, 1/2 burk Kesella

  Fyllning: 100 g riven ost, 150 g rökt skinka, 50 g purjolök, 2 ägg, 1/2 burk kesella, 1/2 dl lättmjölk, salt, svartpeppar


  Hacka ihop mjöl och matfett till pajskalet. Blanda i kesellan. Låt degen stå i kylskåp i 30 minuter. Förgrädda i 10 minuter i 200 grader. Låt svalna.

  Förbered under tiden fyllningen. Riv osten, tärna skinka och strimla purjolöken. Vispa ihop ägg, mjölk och kesella + kryddor. Lägg de torra ingredienserna i skalet och häll på mjölkblandningen. Grädda i 30-40 minuter.


  Av Angel - 22 mars 2008 16:08


  jag har hållit mig lugn nu i flera dagar och inte varit ute och gått med tanke på min operation och armbåge. Idag så följde jag faktiskt med min dotter för hon ville shoppa lite. Jag markerade tydligt min armbåge så att folk inte skulle stöta in i den. Det gick bra och vi hittade massor av fina kläder till henne och tyvärr inget till mig. Jag köpte mig en ny plånbok istället...hehe visst börjar jag låta gammal? Det var lite halt här och var stans så jag var glad att jag inte hade gått på en promenad.

  Min inriktning nu dom närmsta 2 veckorna är faktiskt att min armbåge ska läka ordentligt, därefter har jag fått grönt ljus och kan börja använda den och träna upp den igen. Då är dags för sjukgymnnasten igen och jag hoppas verkligen det går bättre med rehabiliteringen denna gång. Jag ser mig själv att när väl tiden kommer då jag ska träna upp styrkan igen, då ska jag lyfta lite hantlar så att gäddhänget försvinner. Precis lagom till sommaren hoppas jag då man har kortärmat.

  Men tills dess....en dag i taget....


  Av Angel - 21 mars 2008 15:27


  Helena skrev en kommentar i förra inlägget och frågade hur det gick med min vikt och bantande. Det fick mig att tänka efter. Bantar jag eller inte? Jag skulle inte vilja säga att jag gör det. Utan att jag försöker bara hitta en livstil där jag kan lära mig att äta rätt. Jag vet att Vikväktarna, tallriksmodellen och sunt förnuft kan hjälpa mig med det. Mitt mål är att lära mig att äta rätt en gång för alla och sluta upp med att gå upp i vikt efter allt kämpande, vilket jag nu har gjort i flera omgångar redan. Det vill jag få ett stopp på. Jag vill göra denna resa en gång till och sedan aldrig mera. Jag vill kunna lära mig att veta när det räcker med maten och jag vill kunna unna mig gott ibland. Jag ska försöka äta sunt och förnuftigt under veckorna så att man kan unna sig något gott till helgen. Det kan väl inte vara så svårt?

  Sedan detta med motionen. Jag är inget freak när det gäller motion och fick jag välja så skulle jag inte röra på mig alls. Men nu är jag tvungen och då passar promenader mig utmärkt. Det är motionsform som jag gärna tar mig an och den ska vara nyttig och bra dessutom.

  All denna förändring kommer inte ske över en natt, det vet jag. Men jag tror inte det är meningen heller. För jag fick inte dessa 7 extra kilon över en natt heller. Självklart vill jag att saker ska hända fort och jag vill se resultat nu, vem vill inte det? Men är det verkligen det bästa? Nej jag tror inte det. Det är nog bättre att det sker succesivt och att man liksom anpassar sig till situationen och tankesättet. Jag vill lära mig en gång för alla att kontrollera mitt sätt att tänka när det gäller mat och ätande. Denna gång ska jag lyckas! Jag ska ta en dag i taget och göra det bästa av den! Inga fler bantningar här inte!

  Av Angel - 20 mars 2008 07:12


  Så var det skärtorsdag. Jag vill önska er alla en riktig GLAD PÅSK!


  Presentation

  Omröstning

  Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
   Ost
   Skinka
   Korv
   Leverpastej
   Kaviar
   Marmelad
   Bara matfett
   Inget alls

  Fråga mig

  0 besvarade frågor

  Kalender

  Ti On To Fr
            1 2
  3 4 5 6 7 8
  9
  10 11 12 13 14 15 16
  17 18 19 20 21 22
  23
  24 25 26 27 28 29 30
  31
  <<< Mars 2008 >>>

  Sök i bloggen

  Senaste inläggen

  Kategorier

  Arkiv

  Länkar

  RSS

  Besöksstatistik

  Följ bloggen

  Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Blogkeen
  Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Bloglovin'

  Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se