Direktlänk till inlägg 10 april 2008

Stämmer det eller inte?

Av Angel - 10 april 2008 10:09

Jag råkade igår zappa förbi Dr Phil på Tv4 plus precis när det var en jättekraftig kvinna som hans gäst. Jag stannade till och kikade för jag antog att det gällde hennes vikt och det var det. Denna kvinna var visserligen extrem, om hon t.ex var på väg till en middagsbjudning då kunde hon stanna förbi på McDonald's och käka där först och sedan fortsätta äta vid middagen. Hon verkligen missbrukade mat.


Men det som fastnade hos mig var att han sa något som liknade detta:


 "Vi alla kontrollerar våra handlingar, i detta fall intaget av maten. Och när vi då väljer att äta mycket då väljer vi även att ta konsekvenserna av det - att bli tjocka."


Kan det stämma? Väljer jag verkligen att var lite överviktig? Tycker jag verkligen att t.ex chipspåsen är värd några kilo extra på min kropp? Att det är värt den hemska känsla som får mig att vara missnöjd med min kropp? Nej, jag tycker absolut inte det, men jag sitter fortfarande och klurar om han har rätt eller inte angående att vi väljer att ta konsekvenserna.  Vad säger du?

 
 
Annalee

Annalee

10 april 2008 13:01

Hej! Jag tror att är man en matmissbrukare, så tänker man inte på konsekvenserna. Man vill bara äta och äta. Många äter ju för att dom mår dåligt och det gör man ju om man är så där stor som hon. Jag tror också att många tänker som så att det har gått så långt att det spelar ändå ingen roll, om jag äter en till kaka eller en påse godis eller chips varje dag.
Man måste få in tänket att det är inte nyttigt att äta så där fel, det blir konsekvenser utav det.
Hoppas allt fattar vad jag menar...hihi.
Pepp pepp pepp
Kram, A

http://aleelin.bloggagratis.se

 
Louice

Louice

10 april 2008 13:36

Såg programmet el delar av det iaf. Bytte kanal för jag kände inte att jag höll med.

Visst jag väljer äta den där godispåsen men just då har jag inte en tanke på konsekvenserna. Just då vill jag bara ha det där godiset för att det är gott el för att trösta mej.
Och för en matmissbrukar...väljer de alltid att "nu ska jag frossa" el blir det inte bara som det blir?

Han säger ju oxå att man kan inte vara överviktig om man har en livsstil som inte stödjer det. Men jag håller inte med där heller till hundra...FInns ju faktiskt de som äter hälsosamt o är aktiva men ändå är överviktiga.

http://alni.wordpress.com

 
camilla

camilla

10 april 2008 15:14

Nä jag undrar om det stämmer...hmmm?
Ialla fall inte på mig för jag tycker inte att en chipspåse är värd de där extra kilona...
Ha en bra dag
Kram

http://www.hallonpajen.wordpress.com

 
Nenny

Nenny

10 april 2008 15:56

Jag såg också delar av det...
Man vet ju innerst inne att det man äter inte är bra och man lägger på sig kilo när man äter det. Men känslan av att bli tröstad för stunden är sååååå mycket starkare. Man är ju medveten långt, långt där bak i huvudet trots allt.
Vet inte vad jag ska tycka riktigt.

http://nenny.bloggagratis.se

 
Pia

Pia

10 april 2008 17:26

Jag tycker, sver NEJ. Jag har ALDRIG accepterat alla min kilon, och jag har inte accepterat den där pizzan egentligen. Det slinker ner, man får ångest.. varför få ångest då för något jag accepterat?? Njae..

http://www.parga.wordpress.com

 
trollpackan

trollpackan

10 april 2008 20:19

Hmm...jag vet inte riktigt..men de flesta som äter mycket godis, chips och annat vet ju att det är sån´t man går upp i vikt av. Borde kanske då gå att välja bort? Om man inte vill väga så mycket? Om man inte gillar de extrakilona som chipspåsen ger tycker jag att man ska välja bort chipspåsen...men gillar man den extra vikten så käka.
Kanske prova kognitiv betendeterapi för att gå ner i vikt..hmm..ja, det är mycket med det där..
kram!

http://trollpackan

 
ullis

ullis

10 april 2008 20:52

Jag såg inte programmet men jag vet att mycket sånt där är otroligt spännande och jobbigt. Jag är nog mer eller mindre en matmissbrukare för jag tänker mycket på mat, ja eller egentligen inte på mat utan godsaker. Du vet chips är min största last, ska det istället heta chipsmissbrukar då kanske. Jag vet inte om vi väljer att vara överviktiga det är mer att det känns viktigt just då. Jag kan uppleva mig själv som lite tudelad ibland.
Du vet, jag vill gå ner i vikt men samtidigt så är jag otroligt sugen på t.ex chips. Det går inte att få båda delarna, jag vet, men jag vill :o)
Galet jag vet men vad gör man då. Jag kommer aldrig sluta helt med chips men helt klart inte äta det lika ofta som jag egentligen skulle vilja.
Det är ingen som helst konst att gå upp i vikt och då skulle jag hur lätt som helst väga 150 kg.

http://itsnowornever.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angel - 31 oktober 2008 07:54

Jag har bestämt mig! Denna blogg flyttar till WP från och med imorgon. Jag håller på och flyttar recepten och en del annan information som jag vill ha med, men inte allt.   Så från och med den 1 november så är adressen:   http://angelsblogg.wordpres...

Av Angel - 31 oktober 2008 07:53

Frukost: Rågkuse med skinka + gurka Lunch: Kycklingenchilada med sallad Middag:   Dagens steg: Dagens motion: - ...

Av Angel - 30 oktober 2008 07:23

Frukost: Fibersmörgås med skinka, gurka Lunch: Potatis, kött, sallad Middag: Hamburgare med bröd + lite lite pommes   Dagens steg: 11.170 Dagens motion: 30 minuters pass på crosstrainern ...

Av Angel - 29 oktober 2008 13:02

Funderar mer och mer på att flytta denna blogg till wordpress. Jag ser att många har gjort det och deras bloggar ser så fina ut. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu men tänkte förvarna er lite. Skillnaden är att man kan variera sin blogg mycket...

Av Angel - 29 oktober 2008 07:25

Igår så blev första passet gjord i motionssalen och jag är nöjd. Det var väldigt mycket folk där så gång/löp-bandet var upptaget när vi kom och liksaså crosstrainer. Det finns 3 maskiner av varje och dessa verkar vara de populäraste. Jag och min arbe...

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards