Direktlänk till inlägg 11 april 2008

Jag har bestämt mig!

Av Angel - 11 april 2008 13:41


Idag på lunchen så blev det en hel del prat om dieter och bantning. Några höll någon snabbdiet som får en att rasa i vikt snabbt, men jag antar att när man väl börjar äta så går man lika fort upp igen. Någon höll på och banta med Viktklubben på Expressen och någon tredje körde GI-metoden. Nu märks det att folk börjar tänka på att sommaren är snart här.


Men vad jag reagerade på var att folk hade en inställning gemensamt och det var:


  • Det är fredag och då ska man/kan man äta gott och inte banta

 eller

  • Det är semester och då ska man njuta, man får ta tag i problemet senare

Blir det inte då en ond cirkel? 

Visst ska man njuta av allt på semestern, men behöver det betyda att man måste gå upp i vikt? Visst ska man äta gott på fredagar eller helgen men måste det vara fet mat eller godsaker? Finns det inget annat som är gott?


Jag har bestämt mig att det är sista gången jag kämpar med min vikt nu och det är för alltid! Jag ska minska i omfång / gå ner i vikt för sista gången i mitt liv och därefter ska jag banne mig hålla vikten! All chips, godis, pizzor  och annat gott ska inte stå i vägen för mig.

Jag tänker långsiktigt och låter det ta sin tid, låter kroppen anpassa sig, låter mitt tankesätt anpassa sig till det nya livet. Så visst kan jag unna mig ibland, men inte varje fredag och sedan kämpa en hel vecka för att jag syndade på fredagen. Det är det inte värt. Utan jag får unna mig de få gånger jag inte kan stå emot längre och sedan så är det bara fortsätta i dom rätta banorna igen.


Har jag fel eller?

 
 
Nenny

Nenny

11 april 2008 14:23

Bra sagt! Och trevlig helg!! =)

http://nenny.bloggagratis.se

 
ullis

ullis

11 april 2008 14:50

Nej du har inte fel och jag känner igen det där. Jag har många kompisar som också kämpar med vikten och de flesta är större än mig, den del har alltså passerat 3 kilos sträcket. Det lustiga är att de säger alltid att ja nu är det helg och då måste jag få unna mig, en utav dem är tokig i smågodis. Å när hon gått upp i vikt så är det samma visa varje gång, ja nu gick det på tok för mig men det är bara att ta nya tag. Vadå nya tag? I don´t get it. Fortsätt skulle jag vilja säga, vadå nya tag. Det blir ju som att hon tillåter sig själv att fuska och UNNA sig för hon kan börja om från början sen. Det hemska är att hon blir ju bara större och större men det tror jag inte att hon själv märker.
Skrämmande.

Jag håller med dig helt och hållet.
Å ja chips är hemskt :oP
Min absoluta favorit är sourcream chips från Estrella och det hemska är att jag har oftare och oftare ätit dem tillsammans med ostbågar, än mer snacks och fett på min kropp. Dumt va?
Nä nu är det helg och jag ska INTE unna mig utan jag ska köra järnet så jag kommer fram till Falun :o)
Hejja hejja!

http://itsnowornever.blogg.se

 
BeaTris

BeaTris

11 april 2008 16:13

Nää, du har inte fel. Det är egentligen inte svårt att gå ner i vikt, det tuffa är att hålla den. Första gången jag var med i VV gick jag från 93 Kg till 71, där tog det stopp & sen gick det sakta uppåt. Andra gången jag skrev in mig vägde jag 84. Det är inte kul & kämpa för att sen gå upp allt igen för att jag dras in i cirkeln av onyttigheter. Jag älskar allt det onyttiga men nu vill jag göra som du.....kämpa för sista gången, därför gör jag det så här på egen hand & låter det ta tid (även om jag vill ha snabba resultat) & i längden vinna på det.
Önskar dig en fin kväll.

http://beatris.bloggagratis.se

 
Louice

Louice

11 april 2008 16:58

Sant det du skriver!
Men, det beror väl lite på vad ordet "unna sej" innebär. Om det är lika med att frossa ohämmat fre o lör så är ju unnardagen bortkastad men om det handlar om att unna sej litegrann av sånt man inte annars äter så tycker jag det är ok. Alltså inte 7 chokladkakor på fre utan 1 chokladkaka.
Många lägger ju upp sin viktminsknin på det sättet, har en dag i veckan då det är ok med "lördagsgodis".

Just på de som du beskriver låter det som att de frossar mer än unnar sej.

Ser heller inget fel med att ta nya tag om man fallit igenom. Bättre det än att ligga kvar på vägen.
Sen kan det ju vara så att en del gör det till en vana att frossa ohämmat på helgen o sen har man måndag då man tar nya tag o kanske gör så varje vecka.

Tror vi alla kämpar med att hitta balansen i ätandet. Jag tror eg inte på att vara stenhård för det leder ofta raka vägen till godisskålen så småningom...Det gäller hitta en livsstil som håller hela vägen, hela tiden.

Ps: Ikväll ska jag unna mej gofika... ;)

http://alni.wordpress.com

 
Sus i dus en desperat lyxhustru!

Sus i dus en desperat lyxhustru!

11 april 2008 19:20

Jag har slutat äta Viktväktarna men jag tänker ändå på vad jag äter. Men jag rasade en del i vikt nu när jag började att jobba så jag har inte ställt mig på vågen för att se, men visst jag har ju massor kvar, men vem kan se ut som man gjorde vid 18-års åldern!

Jag skulle vilja gå ner 5 kg till sedan skulle jag nog vara ganska nöjd tror jag!

Tack för dina fina komplimanger! =)

Kram Sus

http://sus68.blogg.se

 
sommar2008

sommar2008

11 april 2008 19:30

Jag har en kompis som brukar fråga mig "hur det går med bantningen?". Bantning?? Eh, jag bantar inte. Jag tycker det är ett så negativ ord på något sätt. Nepp, jag ogillar bantning precis som jag ogillar kurer och dieter. Jag vill kunna äta bra ALLTID, inte bara under en speciell tid.

Jag är godisgris, det ska jag inte förneka. Men jag nöjer mig med lite på lördagen. Det räcker. Och så vill jag ha det för resten av livet. Däremot skulle jag aldrig sätta ett godisförbud för det skulle bara resultera att jag skulle överäta om jag någongång föll för frestelsen.

Lagom är bäst. Och så gillar jag ordspråket "man kan äta allt men inte alltid".

http://sommar2008.wordpress.com

 
Frida

Frida

13 april 2008 19:46

Vilken skön inställning du har, precis rätt tänk!!
Blev jätteinspirerad när jag läste detta, så nu jäklar skall jag börja förändra min livsstil och bli nyttig:-)

Ha det bäst
kram Frida

http://fridasvardag.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angel - 31 oktober 2008 07:54

Jag har bestämt mig! Denna blogg flyttar till WP från och med imorgon. Jag håller på och flyttar recepten och en del annan information som jag vill ha med, men inte allt.   Så från och med den 1 november så är adressen:   http://angelsblogg.wordpres...

Av Angel - 31 oktober 2008 07:53

Frukost: Rågkuse med skinka + gurka Lunch: Kycklingenchilada med sallad Middag:   Dagens steg: Dagens motion: - ...

Av Angel - 30 oktober 2008 07:23

Frukost: Fibersmörgås med skinka, gurka Lunch: Potatis, kött, sallad Middag: Hamburgare med bröd + lite lite pommes   Dagens steg: 11.170 Dagens motion: 30 minuters pass på crosstrainern ...

Av Angel - 29 oktober 2008 13:02

Funderar mer och mer på att flytta denna blogg till wordpress. Jag ser att många har gjort det och deras bloggar ser så fina ut. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu men tänkte förvarna er lite. Skillnaden är att man kan variera sin blogg mycket...

Av Angel - 29 oktober 2008 07:25

Igår så blev första passet gjord i motionssalen och jag är nöjd. Det var väldigt mycket folk där så gång/löp-bandet var upptaget när vi kom och liksaså crosstrainer. Det finns 3 maskiner av varje och dessa verkar vara de populäraste. Jag och min arbe...

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards