Alla inlägg under april 2008

Av Angel - 16 april 2008 15:30


Att peppa andra är hur enkelt som helt, men när det kommer till en själv så blir det helt plötsligt svårt. Det går upp och ner hela tiden med både orken, motivationen och inspirationen. Jag tror att man vinner massor på att bara tänka rätt, det vill säga att äta enligt tallriksmodellen och att röra på sig. Då har man kommit långt på väg. Men jag är jätteglad att jag började blogga för tack vare er alla som läser bloggen så kämpar jag vidare! Utan er hade jag gett upp och det vet ni.


Sedan är det så att om man någon gång råkar eller medvetet äter något som man vet är dåligt så får man dåligt samvete... i alla fall jag. Varför är det så? Är det inte så att man ska kunna unna sig ibland, observera ibland, något riktigt gott? Självklart ska man inte äta godis, snacks och annat varje dag, men varför inte en gång i veckan eller varannan (och det i små mängder) ?För jag vet att om jag förbjuder mig själv att aldrig mer äta chips eller glass, då kommer jag bara tänka på det hela tiden och suckta efter det tills jag äter upp en hel chips påse. Och då mår jag verkligen dåligt. Är det då inte bättre att unna sig en liten skål av det man vill ha då och då så att det inte slutar med att man vräker i sig det i mängder?


För vad vi nog alla glömmer,  är att vi bara är mänskliga.


Och guuud vad tråkigt livet vore om man inte fick sig något gott ibland.

Av Angel - 16 april 2008 07:35

Frukost: Smörgås m skinka + kaffemjölk = 3 p

Mellis: 1 liten banan = 1 p

Lunch: Tandoorikyckling m pitabröd o sallad = 4 p

Mellis:

Middag: Potatismos o cevapcici = 6

Mellis: Knäckebröd med ost + yoghurt = 5


Totalt dagens points: 19 av 20

Sparade: 2

Av Angel - 15 april 2008 11:10


Läste ett inlägg i Viktväktarnas forum som fick mig att börja tänka. En tjej skriver att efter 7000 steg så börjar aktivitetspointsen (AP) att droppa in på hennes stegräknare från VV. När hon hade gått 11800 steg så hade hon redan fått 4 AP. Det innebär att om man går cirka 11-12000 steg om dagen och räknar att man får 4 AP för varje dag så innebär det att man på söndagen har fått in 28 AP. Det är massor! Om jag sedan inte äter upp alla mina matpoints så blir det ju inte bra alls. Det innebär ju bara att jag äter för lite, eller hur? Jag måste verkligen börja äta upp mina matpoints eller äta riktigt festligt på helgen. Eller? Kommer det att räcka att jag äter mina dagliga matpoints och låter bli att röra mina AP? Ja, det är bara att testa tror jag. Sedan om detta stämmer med att man får 4 AP vid redan 11000 steg då tycker jag att det absolut räcker att man går mellan 11-12000 steg varje dag, mer motion behöver man inte för risken är då stor att man får för många AP (tydligen ingen begränsning på aktivitetspoints idag som det var förr) och man äter för lite igen fast man äter alla sina dagliga points...hänger ni med mitt sätt och tänka? Eller tänker jag helt galet här?


Angel

Av Angel - 15 april 2008 07:57


Igår var det en lyckad dag för mig. Jag åt lite frukt som jag skulle, fick över 11.000 steg (är cirka 4 ap), drack vatten, åt nästan upp alla mina points och provade på ett nytt recept. Provade även att göra en smootie med ananas. Jag körde 2 dl lättvaniljyoghurt med 2 ananasringar i mixern och det blev som en ananasdrink. Jag kan tänka mig att om man lägger ner någon isbit också så blir det en jättegod kall isdrink till sommaren.  3 points är en sådan smootie.


Till ikväll så har jag en kycklingfilé på marinering. Jag har tagit 1 msk 3,5 % turkisk yoghurt och blandad det med tandoorikrydda och lagt det i en påse med kycklingen så att den får marineras. Dom andra i familjen ska få Stinas kyckling. Till det så kommer det att serveras ris med en grönsaksröra...och sallad förstås. Mums så gott det kommer att bli.


Ha en trevlig dag och hoppas denna dag blir lika bra som förra.


Angel

Av Angel - 15 april 2008 07:37

Frukost: Rund o god m skinka + kaffemjölk = 6 p

Mellis:

Lunch: VV's vienerkorv + bröd med sallad = 4 p

Mellis: 1 liten banan = 1 p

Middag: Lätta lådan = 8

Mellis:


Totalt dagens points: 19 av 20

 Sparade points: 1

Av Angel - 14 april 2008 19:38


Idag så hade jag inspirationen att prova ett nytt recept. Jag var ute efter något snabblagat med kassler. Som vanligt så kollade jag upp lite recept hos Anna och hittade "Lätta lådan". Den var verkligen lättlagad. Jag halvera receptet till 4 personer, tyvärr så blev inte pointsen halverade för det (hihi), använde Milda Mat Extra 4 % och köpte 12 % riven ost. Nu kanske det blir lite mindre points än 6,5 men jag orkar inte räkna om.


Nå, vad tyckte matpanelen här hemma? Alla, förutom sonen som är förkyld och kände inget av smaken, tyckte att det var jättegott. Så denna kommer jag att göra om igen.


Till kvällsmålet lite senare så tänkte jag prova att göra en smootie på vaniljyoghurt med lite krossad ananas...hoppas det blir gott, återkommer hur det blev med det.


Ha en trevlig kväll

Angel

Av Angel - 14 april 2008 19:33


Lätta lådan, 8 portioner: 6,5 points/portion


1 paket (400 g) bandspagetti, 2 dl matlagningsgrädde, 2 dl lättmjölk, 4 msk chilisås, 400 g kassler, 1 burk (400 g) champinjoner, 2 dl gröna ärter, 2 dl riven ost (max 17 %)


Gör så här:


Koka pastan och lägg i en ugnssäker form. Vispa samman grädde, mjölk och chilisås. Häll över pastan. Skär kasslern i tärningar och lägg det över tillsammans med svamp och ärter. Strö över ost och gratinera i ugn (225 grader) i 20 minuter. Servera med sallad.



Källa: Annas Recept

Av Angel - 14 april 2008 09:23

Imorse så såg jag på löpsedeln att mannen har erkänt att han har dödat lilla flickan Engla. Det finns inga ord som kan beskriva hur hemskt detta är och vilken stor sorg Englas familj nu måste känna. Mina tankar är hos henne och hennes familj...

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards