Alla inlägg under april 2008

Av Angel - 14 april 2008 08:49


Så då var vi inne i vecka 16. Nya friska tag inför denna vecka så att den blir bra. Jag är på det hela nöjd med förra veckan och vill så gärna att denna vecka också ska bli bra. Varför är jag inte jättenöjd med förra veckan?


Jo, det blev inget fruktintag alls om jag minns rätt, så det måste jag bli bättre på denna vecka. Lite bättre planering och framförhållning vore också bra, så att man inte kommer hem lite småhungrig och undrar vad man ska laga till. Det kan räcka med att man planerar kvällen innan vad man ska äta dagen efter. Jag ska även försöka äta upp mina points så gott det går för jag tror att jag får tillräckligt med aktivitetspoints för att inte behöva spara av dom övriga.


Önskar er alla en bra och lyckad vecka!


Angel

ANNONS
Av Angel - 14 april 2008 07:37

Frukost: Smörgås m skinka o paprika = 3 p

Mellis: morot

Lunch: Sallad m kotlettbacon, lite pasta + bröd = 5 p

Mellis: 1 banan = 1,5 p

Middag: Lätta lådan + sallad = 6,5 p

Mellis: Vaniljsmootie med ananas = 3 p


Totalt dagens points: 19 av 20

ANNONS
Av Angel - 12 april 2008 16:14


idag så var jag i väg med min vännina till ett Aloe Vera party (Forever Living Products). Först så åkte jag till min vännina halvvägs och sedan gick jag sista biten till henne. Och därefter så skulle vi gå till detta party och det skulle ta 10 minuter, men vi gick fel så det var bara att knalla tillbaka en ganska bra bit och gå till det rätta stället. Efter partyt som var jättetrevligt (och jag kan rekommendera dessa produkter) så gick jag hela vägen tillbaka hem till mig (ca 40-50 minuter). Så när jag kom hem så kändes det i benen må jag säga. Vädret var bra förutom att det blåste emellanåt. Och det var kul att gå en annan väg än vad man brukar göra, så mycket nytt att se och det var full fart i nästan alla trädgårdar. Men sedan jag kom hem så har det inte blivit många steg, men det är okej, jag känner att jag har gått nog för idag.


Problemet är nu så att jag har ju gått bort det jag har ätit, dvs jag har fått tillbaka pointsen för frukosten, kaffemjölken, bananen och till och med den lilla lilla bullen jag åt på partyt. Så jag har fortfarande 20 points att göra av med....och det blir inte lätt. Tog en liten smörgås medan jag lagade mat (-3 p) och till lunch/middag (jo jag vet, det blir heltokigt på helgerna - sen frukost - sen lunch/middag) blir det pasta med sås av strimlad lövbiff, champinjoner och vitlök. Det ska bli så gott. Kommer att räkna det som 7 p så då innebär det att jag har 10 p kvar och klockan är halv 5, det blir svårt att äta upp dem.

Av Angel - 12 april 2008 08:24

Frukost: Havregrynsgröt m kaffemjölk = 4 p

Mellis: 1 Banan = 1,5 p

Lunch: Pasta med lövbiffsås = 7 p

Mellis: Smörgås = 3 p

Middag: Popcorn = 4 p

Mellis: smörgås m skinka o paprika= 3 p


Totalt dagens points= 22,5 av 20 p


Har minst 5 (-2,5 överskriden dagens points) aktivitetspoints bara från idag tillgodo

Av Angel - 11 april 2008 13:41


Idag på lunchen så blev det en hel del prat om dieter och bantning. Några höll någon snabbdiet som får en att rasa i vikt snabbt, men jag antar att när man väl börjar äta så går man lika fort upp igen. Någon höll på och banta med Viktklubben på Expressen och någon tredje körde GI-metoden. Nu märks det att folk börjar tänka på att sommaren är snart här.


Men vad jag reagerade på var att folk hade en inställning gemensamt och det var:


  • Det är fredag och då ska man/kan man äta gott och inte banta

 eller

  • Det är semester och då ska man njuta, man får ta tag i problemet senare

Blir det inte då en ond cirkel? 

Visst ska man njuta av allt på semestern, men behöver det betyda att man måste gå upp i vikt? Visst ska man äta gott på fredagar eller helgen men måste det vara fet mat eller godsaker? Finns det inget annat som är gott?


Jag har bestämt mig att det är sista gången jag kämpar med min vikt nu och det är för alltid! Jag ska minska i omfång / gå ner i vikt för sista gången i mitt liv och därefter ska jag banne mig hålla vikten! All chips, godis, pizzor  och annat gott ska inte stå i vägen för mig.

Jag tänker långsiktigt och låter det ta sin tid, låter kroppen anpassa sig, låter mitt tankesätt anpassa sig till det nya livet. Så visst kan jag unna mig ibland, men inte varje fredag och sedan kämpa en hel vecka för att jag syndade på fredagen. Det är det inte värt. Utan jag får unna mig de få gånger jag inte kan stå emot längre och sedan så är det bara fortsätta i dom rätta banorna igen.


Har jag fel eller?

Av Angel - 11 april 2008 08:04

Frukost: Smörgås + kaffemjölk = 3 p

Mellis: Cafe Latte gjord på lättmjölk = 1 p

Lunch: Kycklingssallad m bröd = 4 p

Mellis:

Middag: Tacos = 8 p

Mellis: Popcorn = 4 p


Totalt dagens points: 20 av 20

Av Angel - 10 april 2008 20:34

Läste detta i en gammal tidning idag:


Rensa kylskåpet!


Det du ser äter du. Så enkelt är det ofta. Alltså gäller det att rensa bort alla matfällor ur kylskåpet och skafferi. (Jämför själv hur smart det skulle vara av en alkoholist att ta jobb i en bar.) Rensa ut sådant du brukar äta när du är sugen. Köp istället hem frukt och grönsaker. 


I affären


Om du är i affären och är sugen på något gott - köp bara en enda godsak. Köp aldrig storförpackningar av sådant du egentligen inte bör äta elller bara kan äta lite av.


Tänk på allt du får äta


...istället för allt du inte får äta. Välj själv var du vill lägga din fokus. Är du en person som gnäller över allt du inte får äta, eller är du en som jublar över allt gott du faktiskt får äta? Du väljer själv.


-----------


Några bra tips som de flesta redan vet om, men det skadar aldrig att fräsch upp minnet...

Av Angel - 10 april 2008 10:09

Jag råkade igår zappa förbi Dr Phil på Tv4 plus precis när det var en jättekraftig kvinna som hans gäst. Jag stannade till och kikade för jag antog att det gällde hennes vikt och det var det. Denna kvinna var visserligen extrem, om hon t.ex var på väg till en middagsbjudning då kunde hon stanna förbi på McDonald's och käka där först och sedan fortsätta äta vid middagen. Hon verkligen missbrukade mat.


Men det som fastnade hos mig var att han sa något som liknade detta:


 "Vi alla kontrollerar våra handlingar, i detta fall intaget av maten. Och när vi då väljer att äta mycket då väljer vi även att ta konsekvenserna av det - att bli tjocka."


Kan det stämma? Väljer jag verkligen att var lite överviktig? Tycker jag verkligen att t.ex chipspåsen är värd några kilo extra på min kropp? Att det är värt den hemska känsla som får mig att vara missnöjd med min kropp? Nej, jag tycker absolut inte det, men jag sitter fortfarande och klurar om han har rätt eller inte angående att vi väljer att ta konsekvenserna.  Vad säger du?

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12
13
14 15 16 17 18
19
20
21 22 23
24
25
26
27
28 29 30
<<< April 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Blogkeen
Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se