Direktlänk till inlägg 23 maj 2008

Att räkna eller ej

Av Angel - 23 maj 2008 08:18


Läste på Viktväkarnas Forum ett inlägg av Nemensi, gör en liten länk så att ni kan själva läsa vad hon har skrivit. Vad jag ville säga är att jag känner så väl igen mig i det hon skriver, speciellt på sista tiden då motivation är lika med noll. I inlägg nr2 så skriver hon att hon varje morgon måste leta fram motivation och blir sedan sur o grinig, mår dåligt  när hon misslyckas. Nu har hon slutat räkna points men har "tänket" kvar och mår bra. Poängen är att hon har så rätt i det hon skriver; man räknar men misslyckas och mår dåligt och har dåligt samvete. Vilket är bättre egentligen? Att man äter sunt enligt tallriksmodellen och med gott samvete kanske unnar sig något gott ibland och mår bra och är glad! Vad gör det att man har något kilo extra om man mår bra?


Om jag känner mig rätt så kommer detta att bli allt jobbigare och jobbigare och till slut så kommer jag att bara frossa i allt som kommer min väg och det gör saken inte bättre. Är det då inte bättre att jag skippar detta ett tag och håller mig till tallriksmodellen och tänker på vad jag äter. Inga stora portioner utan som vanligt men att man kan ta den där såsklicken som hon nämner utan att man mår dåligt pga dåligt samvete.


Jag vet inte än hur jag ska göra men då jag på sistone har känt att detta inte kommer att fungera, men det lutar mot att jag lägger av med att räkna points och använder mitt sunda förnuft istället.


Jag återkommer med besked....

 
ANNONS
 
BeaTris

BeaTris

23 maj 2008 08:54

Nu har jag inte läst på länken men förstår hur du menar. Jag tänkte likadant igår kväll, det är svårt att hålla sig inom sina points. Speciellt nu på sommaren, det är så mycket utomhusliv i skolor & med vänner & det ska fikas & allt möjligt. Jag tror på det du säger, att köra på tallriksmodellen, unna sig ngt ibland & ha kvar tänket. Sen som du skriver, vad spelar ett par kilo extra för roll? Att må bra med sig själv är det viktigaste. Att ta en paus blir ju ett test på om man klarar att hålla vikten & inte falla tillbaka, det är ju det som är svårt. Vet inte om det blev en rörig kommentar men du skriver många bra saker & sånt som jag själv tänkt på.

*Kram*

http://beatris.bloggagratis.se

 
Annalee

Annalee

23 maj 2008 12:50

Hej!Jag har av erfarenhet inte gått ner i vikt om jag inte räknar pointsen. Det går inte, för mig alltså, att äta enligt tallriksmodellen, för ändå slinker det ner både det ena och det andra. Nä, jag måste vara strikt och så länge motivationen finns här så följer jag den. Jag vill ju så gärna bli smal och komma i mål.
Du ska ju absolut göra som du känner och jag hoppas innerligt att det fungerar för dig.
Kram, A
ps. du fortsätter väl ändå att blogga??!!

http://aleelin.bloggagratis.se

 
Ingen bild

Din vän A

24 maj 2008 08:16

Självklart håller jag med dig. Ska snart in till stan och då vill barnen säkert äta på något gott och det tänker jag med. Synes.
Ps Åt både lite popcorne och choklad igår kväll.

 
trollpackan

trollpackan

24 maj 2008 23:39

Japp, jag tror att du kan hålla dig till tallriksmodellen! Tror också att du kan minska på kolhydratsdelen på den tallriken, kanske bara ta en potatis istället för två, lite mindre pasta än vanligt osv. Du kommer att märka skillnad, och du kan unna dig allt annat gott som du vill ha;)extra såsklick, lite chips, lite godis, en och annan bulle(ibland)
Lycka till!
kramen

http://trollpackan

 
ullis

ullis

25 maj 2008 17:25

Jag känner igen det där med att allt bara kan bli pannkaka.
Det gäller på något sätt att komma ifrån det och tänka vad man vill.
KÄMPA PÅ!
Pepp pepp och massa KRAMAR till dig!

http://itsnowornever.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angel - 31 oktober 2008 07:54

Jag har bestämt mig! Denna blogg flyttar till WP från och med imorgon. Jag håller på och flyttar recepten och en del annan information som jag vill ha med, men inte allt.   Så från och med den 1 november så är adressen:   http://angelsblogg.wordpres...

Av Angel - 31 oktober 2008 07:53

Frukost: Rågkuse med skinka + gurka Lunch: Kycklingenchilada med sallad Middag:   Dagens steg: Dagens motion: - ...

Av Angel - 30 oktober 2008 07:23

Frukost: Fibersmörgås med skinka, gurka Lunch: Potatis, kött, sallad Middag: Hamburgare med bröd + lite lite pommes   Dagens steg: 11.170 Dagens motion: 30 minuters pass på crosstrainern ...

Av Angel - 29 oktober 2008 13:02

Funderar mer och mer på att flytta denna blogg till wordpress. Jag ser att många har gjort det och deras bloggar ser så fina ut. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu men tänkte förvarna er lite. Skillnaden är att man kan variera sin blogg mycket...

Av Angel - 29 oktober 2008 07:25

Igår så blev första passet gjord i motionssalen och jag är nöjd. Det var väldigt mycket folk där så gång/löp-bandet var upptaget när vi kom och liksaså crosstrainer. Det finns 3 maskiner av varje och dessa verkar vara de populäraste. Jag och min arbe...

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Blogkeen
Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se