Alla inlägg under maj 2008

Av Angel - 5 maj 2008 20:10


Här kommer ett tips på en mager men jättebra Turkisk matlagningsyoghurt.

Den är krämig och god för att vara så pass mager. Jättebra till Tzatziki och jag kommer att använda den när jag provar Hallonpajens Coleslaw .EDIT: Här kommer svar på era frågor:


Nenny: Jag tycker det inte är någon skillnad på denna och den med 10%


AnnaLee: Jag har bara sett den i den stora förpackningen. Vill också gärna ha en mindre. Det gäller att hitta en med bra datum, fast nu kanske man använder den lite mera vid grillningstider...mums för tzatziki.

ANNONS
Av Angel - 5 maj 2008 07:49


Då var den härliga långledigheten över. Måste säga att jag fick lite mersmak och vill ha min semester redan nu, men jag får vänta ändå till augusti.


Ny vecka, ny dag och förhoppningsvis även nya tag från min sida. Att vara ledig är jätteskönt men ganska illa för min del då jag har nära till kylskåpet och skafferiet. Det blir mer ätande än annars tyvärr. Om jag ändå hade kompenserat ätande med promenader så hade jag kanske inte ojjat mig så här mycket, men då jag är pollenallergiker så reagerar jag rätt så mycket just nu trots medicin. Men jag måste skärpa mig där med för jag vet att det hjälper.


Nu tar jag nya tag med en dag i taget och kämpar vidare. Håll tummarna för mig ....


Angel

ANNONS
Av Angel - 5 maj 2008 07:47


Frukost: Rågkuse med sallad o skinka + kaffemjölk = 3 p

Mellis: 1 banan = 1,5 p

Lunch: Sallad med kycklingfilé + mörkt linfröbröd = 4 p

Mellis:

Middag: Ratatouille med kassler + kokt potatis = 6 p

Mellis: 1 tallrik naturell lättyoghurt med ananas + 1 dl K-special = 3 p


Totalt dagens points: 17,5 av 20 p

Av Angel - 4 maj 2008 19:39


Tack till er alla som försöker peppa mig. Jag ska klara av denna motivationsvacka, för det är vad det är. Jag är snart tillbaka med nya krafter...förhoppningsvis redan imorgon med att räkna points. För jag tänker inte ge upp så lätt. Jag tycker det är så mycket lättare att räkna points när man jobbar och inte är hemma hela dagarna.


Idag så var jag så sötsugen (tror att tant röd är på väg) så jag provade att göra en halloncheesecake och det blev faktiskt lyckat. Och det stillade mitt sötsug vilket är det viktigaste. Receptet finner ni nedan.


Tack ännu en gång för all pepp och goa kommentarer. Ni är verkligen vänner som hjälper en när man behöver det som mest.


Många kramar från mig!


Angel


EDIT: Det var någon som frågade mig om jag visste hur mycket en bit sockerkaka var i points. Hittar tyvärr inte den kommentaren så jag kan inte svara direkt. Jag brukar räkna en liten bit klassisk sockerkaka som 2 points.

Av Angel - 4 maj 2008 19:36


1 Digistive kex , valfri mängd osötade hallon, 3 msk Kesella Vanilj


Gör så här:


Krossa Digistive kexen och lägg smulorna i ett fint glas. Häll över valfri mängd av hallon (eller annan osötad frukt). Toppa med Kesella Vanilj. Ät och njut!


Av Angel - 3 maj 2008 11:57


Det går inte alls bra för mig. Jag har noll motivation till att räkna points eller för att tänka sunt. Jag försöker begränsa "skadorna" så gått det går, men tror inte det går så bra...tyvärr...


Jag vet att alla kommer i en sådan här svacka då inget för som det ska. Förr eller senare så tar man nya tag och fortsätter den sunda banan till ett lättare och bättre liv...hoppas jag kommer in i den banan snart igen...


Tills dess ... ha det så gott


Angel

Av Angel - 2 maj 2008 07:31


Idag vaknade jag tidigt och kunde inte sova. Visst är det typiskt? Nu när man är ledig så kan man inte sova länge, men när man jobbar då är det sååå tungt att gå upp på morgonen.


I alla fall så började jag titta bland mina kokböcker och recept och det är många man skulle vilja prova på. Har du något bra recept som du vill rekommendera? Dela gärna med den till mig, gör en länk till din sida om receptet finns där eller skriv den i kommentaren. Jag skulle bli så glad då!


Motivation är inte på topp idag heller men ska försöka vara bättre matintaget idag än igår.


Angel


PS! Ni har väl märkt att det finns en ny omröstning...

Av Angel - 2 maj 2008 07:29


Frukost: Havregrynsgröt + kaffemjölk = 4 p

Mellis: Smörgås = 3 p

Lunch: Kyckling m pommes

Mellis: Ballerina

Middag:

Mellis:


Totalt av dagens points: 7 av 20 p

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10
11
12 13 14 15 16
17
18
19 20 21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
31
<<< Maj 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Blogkeen
Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se