Direktlänk till inlägg 3 september 2008

Ugnsrostad potatis med grönsaker

Av Angel - 3 september 2008 08:57

Just nu har jag en potatisnojja. Det är sååå underbart gott att ugnsrosta potatis med massor av olika grönsaker, så som lök, paprika, squash, morötter, champinjoner eller annat man har hemma. och det är billigt i points och håller mättnaden länge. Man kan variera med olika grönsaker varje gång. Jag brukar göra så här:


Potatis till 4 personer klyftas och läggs i en ugnsform. Tillsätt lök, paprika, morötter eller andra grönsaker du har hemma i lika stora bitar som potatisen. Lägg även i 1-3 krossade vitlöksklyftor i formen. Häll i 2 tsk matolja och sedan 1/2-1 dl vatten. Krydda med allkrydda eller flingsalt och sedan med någon örtkrydda så som t.ex timjan, rosmarin eller annan favorit. Grilla detta på 275 grader mitt i ugnen i cirka en halvtimme, jag brukar grilla det tills det får fin färg och blir mjuka. Vänd på potatisen och grönsakerna efter cirka halva tiden. Ifall det behövs häll i lite mera vatten men ingen olja.

Detta kan serveras till en kyckling, kassler eller en bit kött. Ha gärna min kalla vitlökssås till. Detta blir 2,5 points/portion. Mums fillibaba!

 
ANNONS
 
Caroline

Caroline

3 september 2008 09:09

Det är så himla gott, brukar krydda upp det med timjan, och lätt att fixa till!

http://CarolineAnnaMaria.blogg.se

 
Annalee

Annalee

3 september 2008 09:25

Javisst är det mums! Jag älskar rotfrukter, och det är ju mycket sånt nu,så det blir gärna det med potatisen (palsternacka,morot,rödbeta). Det ska vi ha i helgen! Längtar! hihi
Vad duktig du är som har kommit igång så bra igen! Heja heja!
Kram kram, A

http://aleelin.bloggagratis.se

 
Jenjo

Jenjo

3 september 2008 10:53

Jag gillar tipset. Riktigt mycket. Det måste jag nästan prova till helgen.

Vad skönt för dig att du slipper gå hungrig, men jag förstår ju att det känns jobbigt att "måsta" äta. Men det låter ju väldigt klokt att inte äta sötsaker, bara för att det finns points över.

Ha det bra!

KRAMIS

http://matmotion.blogg.se

 
Nenny

Nenny

3 september 2008 11:03

Mmm Vad gott det lät! Måste testas... =)
Kram

http://nenny.bloggagratis.se

 
jonna

jonna

3 september 2008 11:45

Allt bra idag?

http://jth.blogg.se

 
Ingen bild

Jullan

4 september 2008 12:16

låter super gott detta jag stjäl din ide.
Kramizz Jullan

 
Anna

Anna

4 september 2008 13:03

Åhhh vad gott det låter, det måste jag testa. Det är ju nyttigt också, jag måste gå ner många kilo!

http://anna78.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Angel - 31 oktober 2008 07:54

Jag har bestämt mig! Denna blogg flyttar till WP från och med imorgon. Jag håller på och flyttar recepten och en del annan information som jag vill ha med, men inte allt.   Så från och med den 1 november så är adressen:   http://angelsblogg.wordpres...

Av Angel - 31 oktober 2008 07:53

Frukost: Rågkuse med skinka + gurka Lunch: Kycklingenchilada med sallad Middag:   Dagens steg: Dagens motion: - ...

Av Angel - 30 oktober 2008 07:23

Frukost: Fibersmörgås med skinka, gurka Lunch: Potatis, kött, sallad Middag: Hamburgare med bröd + lite lite pommes   Dagens steg: 11.170 Dagens motion: 30 minuters pass på crosstrainern ...

Av Angel - 29 oktober 2008 13:02

Funderar mer och mer på att flytta denna blogg till wordpress. Jag ser att många har gjort det och deras bloggar ser så fina ut. Men jag har inte riktigt bestämt mig ännu men tänkte förvarna er lite. Skillnaden är att man kan variera sin blogg mycket...

Av Angel - 29 oktober 2008 07:25

Igår så blev första passet gjord i motionssalen och jag är nöjd. Det var väldigt mycket folk där så gång/löp-bandet var upptaget när vi kom och liksaså crosstrainer. Det finns 3 maskiner av varje och dessa verkar vara de populäraste. Jag och min arbe...

Presentation

Omröstning

Vilket pålägg har du oftast på smörgåsen?
 Ost
 Skinka
 Korv
 Leverpastej
 Kaviar
 Marmelad
 Bara matfett
 Inget alls

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12
13
14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< September 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Blogkeen
Följ Angel's viktblogg - Att leva livet lättare med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se